Skip to main content
Uutinenlokakuu 2023

Katsastus ura- ja työmahdollisuuksiin Voltanilla

Erik oli kesällä 2023 osana Voltanin tiimiä työskennellen energia-analytiikkaharjoittelijana.

Erik toimi läheisessä yhteistyössä muun tiimin kanssa jatkokehittäen lämpölaitoksien optimointia, ajo-ohjelmia ja laskien niistä saatavia säästöjä. ”Sähkönhintojen suurten vuorokausikohtaisten vaihtelujen takia maalämpöjärjestelmän optimoinnista saatavat säästöt saattavat olla hyvinkin suuret. Koska maalämpöjärjestelmä käyttää huomattavan määrän sähköä, on kulutuksen ohjaaminen sähkön SPOT-hintojen halvimmille tunneille erinomainen tapa parantaa koko järjestelmän kustannustehokkuutta.” kommentoi Erik tehtäviensä taustaa.

Erik sai kesän aikana erittäin hyvän ymmärryksen maalämpöjärjestelmien toimivuudesta, ohjauksesta, optimoinnista ja suunnittelusta. Läheinen ja jatkuva yhteistyö laitosinsinöörien ja projektitiimien kanssa mahdollisti dynaamisen työympäristön. ”Kesän aikana sain nähdä kuinka omistautunut, asiantunteva ja tehokas tiimi Voltanilla on. Työntekijät toimivat jatkuvassa kanssakäymisessä keskenään, ja ymmärrys koko yrityksen toiminnasta on kaikilla erittäin hyvä. Tämän ansiosta sain myös itse hyvin kattavan käsityksen maalämmön palvelumallin toiminnallisuuksista ja hankkeiden toteuttamisen eri vaiheista. Kaiken kaikkiaan kokemukseni voltanilla oli erittäin opettavainen, ja havainnollistava. Kiitokset tästä kuuluu avoimelle ja vastaanottavalle työyhteisölle, jolta sai oppien lisäksi jatkuvaa tukea omien tehtävien suorittamiseen kesän aikana.” Erik kommentoi.

On hienoa pystyä tarjoamaan niin kokeneille kuin myös nuoremmille mielenkiintoisia uramahdollisuuksia ja kehittää toimintaa yhdessä.

Tsemppiä Erik syksyn opintoihin ja toivottavasti tulevaisuudessa päästään työskentelemään taas yhdessä!