Lähienergia

Paikallisesti tuotettu, esimerkiksi maalämpöön perustuva, lähienergia tarjoaa puhtaan ja kustannustehokkaan ratkaisun asuinrakennusten lämmitykseen ja mahdollistaa jäähdytyksen kesäaikaan.

Lähienergiasta ja sen hyödyistä

Lähienergia on paikallisesti tuotettua lämmitys- ja viilennysenergiaa, joka pohjautuu uusiutuviin energialähteisiin, kuten maalämpöön tai ilmakehään sitoutuneeseen energiaan.

Lähienergialaitokset suunnitellaan aina kohdekohtaisesti siten, että teknologioita yhdistellään parhaiten taloyhtiön tarpeen ja ympäristön mukaan. Laitoksia valvotaan ja ohjataan etänä, jolla taataan käyttövarmuus ja aina optimoitu lämmön tuotanto. Lähienergialla saavutetaan puhtain ja kustannustehokkain ratkaisu asuinrakennusten lämmitystä ja viilennystä varten.

Maalämpö on yleisin perusteknologia lähienergialaitoksissa. Sen etu perustuu pitkään testattuun ja luotettavaksi todettuun teknologiaan, jolla on korkea hyötysuhde ja pitkä käyttöikä. Maalämmöllä siirretään maaperästä lämpöä sisään rakennukseen. Korkea hyötysuhde tarkoittaa sitä, että yhdellä maalämpöjärjestelmään syötetyllä yksiköllä energiaa voidaan siirtää tyypillisesti 3–5 yksikköä lämpöenergiaa maasta rakennukseen. Kesäisin järjestelmä toimii myös toiseen suuntaan, eli mahdollistaa miellyttävän viileän sisäilman.

Kun lämmitykseen ei käytetä polttoteknologioita saavutetaan huomattavat säästöt ympäristöpäästöissä. Esimerkiksi keskikokoiselle taloyhtiölle järjestelmä säästää jopa 50 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa, joka vastaa 300 000 henkilöautolla ajettua kilometriä.

Hyötyjä

Miksi valita juuri meidät?

Olemme asiakkaillemme luotettava yhteistyökumppani, joka mahdollistaa mutkattomasti vastuullisen ja kustannustehokkaan asumisen.

Maalämpö vastaa myös asuntojen kasvavaan viilennystarpeeseen

Ota yhteyttä ja
keskustellaan tarpeistanne

Kiinnostuitko ja haluat kuulla lisää lähienergian hyödyistä? Ota yhteyttä.